Witam.
Ostatnio postanowi??em zg??Ä?biÄ? wiedzÄ? na temat Jima Morissona, artysta zmar?? w wieku 27 lat, prawdopodobnie przedawkowa?? heroinÄ?. Zaciekawi??a mnie jego biografia i postanowi??em zg??Ä?biÄ? wiedzÄ? na jego temat i zespo??u The Doors. Kilka piosenek z ich tw??rczo??ci jest naprawdÄ? ??wietna. Jednak Jim Morrison jest postaciÄ? na tyle tajemniczÄ? i ciekawÄ? ??e mnie zainteresowa?? i kilka dobrych godzin czyta??em o nim ciekawostki. Z informacji w internecie gdzie?? natknÄ???em siÄ? na tzw. Klub 27, kt??ry da?? mi naprawdÄ? niez??Ä? dawkÄ? ciekawostek i zaczÄ???em po prostu doszukiwaÄ? siÄ? na ten temat jak najwiÄ?cej informacji dotyczÄ?cych okoliczno??ci powstania takiego klubu i tego co mog??o byÄ? ich ideÄ?.
Klub 27 to po??miertny klub zmar??ych w wieku 27 lat artyst??w. Moim zdaniem grupa ludzi (arty??ci, muzycy), kt??rzy zmarli w wieku 27 lat nie by??o przypadkowe i na pewno istnia?? jaki?? cel, idea, kt??ra kaza??a pope??niÄ? owym osobom samob??jstwo lub umrzeÄ? z innej przyczyny. Na pewno nie uznam tego za przypadek/zbieg okoliczno??ci poniewa?? nie wierzÄ? aby w okresie '69 do '71 (najwiÄ?ksza popularno??Ä? klubu) tylu muzyk??w umar??o bez przyczyny w wieku 27 lat.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Klub_27
Zaciekawi??o mnie to i naprawdÄ? uznaje to za dziwne zjawisko. PominÄ? fakt ??e do klubu nap??ywajÄ? nowe osoby, ostatnio do??Ä?czy?? polak S??awomir "Mortifer" Kusterka. Lista muzyk??w na tej li??cie jest do??Ä? d??uga a oni sami sÄ? wyjÄ?tkowi, umarli za wcze??nie bo ich tw??rczo??Ä? w dalszym okresie mog??a byÄ? naprawdÄ? piÄ?kna, szczeg??lnie wokalisty Kurta Cobaina (Nirvana), kt??ry moim zdaniem m??g?? w dalszym czasie tworzyÄ? przepiÄ?knÄ? muzykÄ?.
Kto?? z was interesowa?? siÄ? mo??e tym zagadnieniem? Co o tym sÄ?dzicie?