Skocz do zawartości

Zmień kolory
Primary: Sky Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Secondary: Sky Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Pattern: Blank Waves Squares Notes Sharp Wood Rockface Leather Honey Vertical Triangles
Welcome to Uploaduj.com - Forum Zarabianie przez Internet - Zarabianie na Uploadzie / Uploadingu
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account

Nawet 10 PLN za pobranie jednego pliku w Polsce? Sprawdź narzędzia w Lead.Network

Sieć afiliacyjna System płatności online

Możesz nas wesprzeć!

Zdjęcie

Jak FireCash.org walczy z konkurencjÄ?? [DOWODY]

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

ulung

ulung

RozkrÄ?ca sie

• Tutor
  • 489 postów
D??ugo sie zastanawia??em czy to tutaj dodawaÄ? ale pomysla??em ??e czemu nie, od tego jest w koncu forum i u??ytkownicy danych serwis??w powinni wiedziec.

Jakie jest FC kazdy widzi, ale nie kazdy wie jak walczÄ? z konkurencjÄ?, w tym przypadku z nowym serwisem AstroCash.org. Otoz nak??aniali oni jednego z u??ytkownik??w kt??ry znany jest z fraudowania ofert aby oszukiwa?? na AstroCash i zleca?? wyp??aty korzystajÄ?c z opcji szybkiej wyplaty (czyli AC nie zdazylby zweryfikowac lead??w przed wyp??ata). Co ciekawe Kiljan pisal ze swojego adresu email [email protected] (nie trudno wygooglowac ze to jego adres email z resztÄ? wysylane z niego byly wyp??aty userom FC) podajac sie za menadzera AstroCash.

Oto screeny:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

FireCash oczywi??cie sie wszystkiego wypieralo, wiec AstroCash poprosilo owego usera o wiecej danych, m.in. nag????wki emaila (aby sie upewnic ze cala ta sytuacja to nie fake i podszywanie sie pod Kiljana - wsp????w??asciciela FC):

Dołączona grafika

Oczywiscie FC dalej sie wypieralo ze to mistyfikacja wiec aby rozwiaÄ? wÄ?tpliwosci AstroCash skontaktowalo sie z onet.pl celu weryfikacji czy maile te zostaly wyslane i czy posz??y z serwerow onetu bo jesli tak to winowajca jest oczywisty i to nie moze byc fake. Odpowiedz oczywiscie twierdzaca:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Takze Karczu uwazaj bo jesli chca niszczyc nawet takiego AstroCasha, to moga chciec rowniez ciebie pod przykrywkÄ? ladnego usmiechu sprzedawcy z McDonalda ;) Swoja droga pokazuja tylko jak trzÄ?sÄ? portkami i jak nisko musza sie schylac po mydlo ze strachu aby tak zalosnie dzialac i wykanczac konkurencje.
  • 4
Kazdy problem jest trudny do momentu, kiedy staje sie prosty ;)

Karczu

Karczu

Administrator

• Administrator
  • 5 472 postów
Sytuacja niestety przyjemna nie jest. Dodatkowo w nag????wku jest IP z kt??rego korzysta tutaj konto FireCash.org, a kt??rego AstroCash znaÄ? nie mogli, z resztÄ? z b??ahego powodu nie podszywaliby siÄ? pod Onet preparujÄ?c dowody, bo to nie ??arty. Z Arturem z FC mam sta??y kontakt i je??li chodzi o ich stosunek do ShareBay, to oficjalnie uzgodnili??my, ??e nie bÄ?dzie on pod nami do??k??w kopa??, ani oczywi??cie r??wnie?? ja pod nimi, co tutaj akurat jest kwestiÄ? bezdyskusyjnÄ? i zawsze by??o. Natomiast je??li ktokolwiek by chcia?? nam zaszkodziÄ?, niekoniecznie FC, to na pewno podjÄ???bym stosowne kroki prawne nie bawiÄ?c siÄ? w ??adne forumowe dochodzenia. A je??eli sta??by za tym jaki?? hosting, jego dzia??/temat trafi??by do scamu, a ??e dobrze stoimy w Googlach i ludzie czÄ?sto sprawdzajÄ? przez tÄ? wyszukiwarkÄ? r????ne serwisy pod tym kÄ?tem, to szkodzenie nam w taki spos??b niekoniecznie musi siÄ? komu?? op??aciÄ?, a ja z ShareBay i tak nie zniknÄ? z rynku, bo to projekt d??ugo planowany, wiÄ?c takie dzia??ania by??yby strzelaniem sobie w kolano.

W ka??dym bÄ?d?? razie bÄ?dÄ? wszystko monitorowa?? i stara?? siÄ? kontrolowaÄ? profile i leady, zw??aszcza przy szybkich wyp??atach. Serwer bÄ?dzie te?? mia?? filtrowanie atak??w, wiÄ?c zagro??enie w postaci ddos??w te?? bÄ?dzie znacznie mniejsze, chocia?? nie ma takich filtr??w kt??rych nie da siÄ? pokonaÄ? mocnym zapleczem. Do??o??one jednak bÄ?dzie maksimum stara?? z mojej strony, aby wszystko by??o jak najlepiej.

Szkoda tylko, ??e ten rynek idzie w takÄ? stronÄ? - jednak lepiej jest, gdy dzia??ajÄ? zasady zdrowej konkurencji. Nie mnie to jednak oceniaÄ?, niech ka??dy sam sobie wyciÄ?gnie wnioski z tej sytuacji.
  • 0

InteresujÄ? CiÄ? p??atno??ci mobilne, przyk??adowo przyjmowanie wp??at za po??rednictwem SMS Premium bÄ?d?? Direct Billing? Sprawd?? ofertÄ? HotPay.pl

Masz stronÄ? internetowÄ?, bazÄ? mailingowÄ?, fanpage na facebooku lub inne ??r??d??o dobrego ruchu? SieÄ? afiliacyjna Lead.Network dostarczy Ci najlepsze Programy partnerskie do zarobienia na Twoim zapleczu!

HardPlayer

HardPlayer

Jestem Bogiem

• Administrator
  • 1 620 postów
DziÄ?kujemy Ci bardzo za obja??nienie sytuacji. To jest w sumie ??mieszne, bo FC w swoich wypowiedziach jest bardzo pewne siebie, a w praktyce wyglÄ?da to zgo??a inaczej. Nie wiem tylko dlaczego posuwajÄ? siÄ? do tak ??a??osnych krok??w, skoro bÄ?d?? co bÄ?d?? sÄ? w miarÄ? dobrze rozpowszechnionym serwisem, a AstroCash mo??na powiedzieÄ? dopiero startuje.

Dziwi mnie zachowanie FC, bo nie pierwszy raz pokazali s??omÄ? w butach. Pytanie tylko, czy u??ytkownicy im kolejny raz wybaczÄ? i zapomnÄ?, czy mo??e nie...
  • 0

kubri

kubri

??wie??o zarejestrowany

• U??ytkownik
  • 33 postów
Ale przecie?? odpowied?? od onetu te?? mo??na sfa??szowaÄ? :D

@DOWN
To by?? sarkazm :P
  • 0

Karczu

Karczu

Administrator

• Administrator
  • 5 472 postów
My??lisz, ??e AC by??oby tak g??upie, aby fa??szowaÄ? dowody podszywajÄ?c siÄ? pod takiego giganta jak Onet? Poza tym IP siÄ? zgadza, tak??e dowody - niestety - sÄ? niepodwa??alne.
  • 0

InteresujÄ? CiÄ? p??atno??ci mobilne, przyk??adowo przyjmowanie wp??at za po??rednictwem SMS Premium bÄ?d?? Direct Billing? Sprawd?? ofertÄ? HotPay.pl

Masz stronÄ? internetowÄ?, bazÄ? mailingowÄ?, fanpage na facebooku lub inne ??r??d??o dobrego ruchu? SieÄ? afiliacyjna Lead.Network dostarczy Ci najlepsze Programy partnerskie do zarobienia na Twoim zapleczu!

mateusz43

mateusz43

??aczek

• U??ytkownik
  • 120 postów
Mo??e mieli jakie?? niewyr??wnane porachunki. Kto wie, chyba tylko oni. Ciekawe czy siÄ? kiedy?? dowiemy. Kapota, ??e sÄ? takie nieuczciwe praktyki. Potem siÄ? dziwiÄ?, ??e nie ma darmowych ofert dla Polski, albo ??e sieci afilacyjne blokujÄ? konta...
  • 0

Kashino

Kashino

??aczek

• Top Earner
  • 232 postów
Da rade te?? takie co?? sfa??szowaÄ?, podszyÄ? siÄ? pod email i ip. Nie wiem jak ale widzia??em kiedy?? takie co??. Jak by??o nie wiadomo, mo??e FC siÄ? wypowie na ten temat?
  • 0
Dołączona grafika

Karczu

Karczu

Administrator

• Administrator
  • 5 472 postów

Da rade te?? takie co?? sfa??szowaÄ?, podszyÄ? siÄ? pod email i ip. Nie wiem jak ale widzia??em kiedy?? takie co??. Jak by??o nie wiadomo, mo??e FC siÄ? wypowie na ten temat?

Onet.pl potwierdzi??o, ??e nikt siÄ? nie podszy??, a IP dodatkowo to potwierdza. Z resztÄ? na innym forum Kiljan wypowiedzia?? siÄ?, ??e jego dane zosta??y ujawnione, co jest zakazane (chodzi tutaj o IP), wiÄ?c sama ta wypowied?? to potwierdzi??a.
  • 0

Kashino

Kashino

??aczek

• Top Earner
  • 232 postów
To trochÄ? g??upie pisaÄ? z emaila "firmowego" w takich sprawach ;) no ale co ja tam wiem :P
  • 0
Dołączona grafika

AstroCash.org

AstroCash.org

??wie??o zarejestrowany

• Konto Oficjalne
  • 42 postów
DziÄ?kujemy, ??e kto?? zauwa??y?? tÄ? sprawÄ? i na tym forum.

Niestety taka potrafi byÄ? konkurencja.
Ale takie wybryki lubiÄ? siÄ? czÄ?sto ??le ko??czyÄ? :)
  • 1

mateusz43

mateusz43

??aczek

• U??ytkownik
  • 120 postów
Sprawa zosta??a ju?? gdzie?? zg??oszona? I czy pisanie innym, ??e ma robiÄ? fraudy itp jest karalne? Bo nawet nie wiedzia??em :D
  • 0

HardPlayer

HardPlayer

Jestem Bogiem

• Administrator
  • 1 620 postów
R??wnie?? my??lÄ?, ??e zg??oszenie gdzie?? tej sprawy by??oby na miejscu.
  • 0

AstroCash.org

AstroCash.org

??wie??o zarejestrowany

• Konto Oficjalne
  • 42 postów

R??wnie?? my??lÄ?, ??e zg??oszenie gdzie?? tej sprawy by??oby na miejscu.

Sprawa zosta??a zg??oszona do prawnika.
Czekamy na jego opinie.
  • 0

HardPlayer

HardPlayer

Jestem Bogiem

• Administrator
  • 1 620 postów
I bardzo dobrze. Takie gdybanie na forach mo??e siÄ? niekorzystnie odbiÄ? na wizerunku serwisu.
  • 0

PtasioR

PtasioR

Zaawansowany

• VIP
  • 1 112 postów

Sprawa zosta??a ju?? gdzie?? zg??oszona? I czy pisanie innym, ??e ma robiÄ? fraudy itp jest karalne? Bo nawet nie wiedzia??em :D

Tak karalne,bo to jest dzia??anie na niekorzy??Ä? innej osoby prywatnej/firmy.Tak jak by?? kogo?? wynajÄ??? by zesra?? siÄ? na klamkÄ? od domu twojego wroga.
  • 0
Karczu: SygnÄ? wstaw sobie conajmniej 2krotnie ni??szÄ?. Ludzie chcÄ? tu konkretnej tre??ci a nie jakiego?? anime na p???? tematu w co drugim po??cie.

HardPlayer

HardPlayer

Jestem Bogiem

• Administrator
  • 1 620 postów

Tak karalne,bo to jest dzia??anie na niekorzy??Ä? innej osoby prywatnej/firmy.Tak jak by?? kogo?? wynajÄ??? by zesra?? siÄ? na klamkÄ? od domu twojego wroga.

ProszÄ? CiÄ? Ptasior, u??ywaj bardziej cywilizowanych por??wna??.
  • 0

PtasioR

PtasioR

Zaawansowany

• VIP
  • 1 112 postów
Jako?? innego nie mia??em.To ju?? bardziej offtop.
:lol:
  • 0
Karczu: SygnÄ? wstaw sobie conajmniej 2krotnie ni??szÄ?. Ludzie chcÄ? tu konkretnej tre??ci a nie jakiego?? anime na p???? tematu w co drugim po??cie.

ulung

ulung

RozkrÄ?ca sie

• Tutor
  • 489 postów

Sprawa zosta??a ju?? gdzie?? zg??oszona? I czy pisanie innym, ??e ma robiÄ? fraudy itp jest karalne? Bo nawet nie wiedzia??em

A jak dzialanie na niekorzysc finansowÄ? (tzn celowe nara??anie na straty) ma nie byc karalne?

Czy AC mo??e powiedziec czy co?? sie zmienilo w sprawie?
  • 0

kuba485

kuba485

??aczek

• Top Earner
  • 198 postów
Haha ;D I ju?? wierzÄ?, ??e tak oficjalnie by pisali mailowo ;)

Jasne, jasne :)
  • 0

http://firecash.org/sgn.php?id=4805&vtype=all

ulung

ulung

RozkrÄ?ca sie

• Tutor
  • 489 postów
A co tu widzisz ze jest nie tak?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Potrzebna Ci naprawdę dobra sieć afiliacyjna do monetyzowania ruchu bądź pozyskiwania klientów? Na Lead.Network znajdziesz tylko najlepsze programy partnerskie z sieci!
A może chciałbyś uruchomić płatności sms premium na swojej stronie internetowej? Do obsługi płatności sms premium rate, jedynym słusznym wyborem jest HotPay.pl!
Filmy online za darmo na Zalukaj? Oczywiście, że tak. Dowiedz się więcej o filmach online na Film Online CDA. Tylko najnowsze premiery filmowe.